Ny härlig vecka!

 
Idag red jag äntligen på min Janne för första gången på tre veckor efter olyckan. Det gick bra, äntligen!! Får ju dock göra en mjuk igångsättning här framöver men det ska bli skönt att komma igång igen.

Efter stallet tog jag en dusch sen har vi ätit fläskfilé och potatisgratäng & grönsaker med familjen. Sen kikade vi på x-factor och nu ligger jag i sängen och kollar på What to expect.

Även om jag bara haft en ledig dag denna veckan så känns det härligt med en ny. Massvis rolig träning, få sätta igång janne, inte lika mycket jobb denna veckan, och träffa mina nära och kära!
Nu ska jag prata med min älskling innan jag ska sova. Börjar 9.30 imorgon, efter jobbet går jag ner till gymmet och kör mitt pass! Sen stallmöte. Fullproppad dag men jag gillar det!

Sov gott, /V


Visste du att?

 
 
Visste du att?
..att en promenad om man går i riktigt raskt tempo endast bränner cirka 250-350kcal i timmen medan cykling löpning kan förbränna upp till 1371 kcal respektive 1290 kcal i timmen om man gasar på ordentligt. Värt att tänka på när man vill förbränna kalorier och dessutom förbättra sin kondition/syreupptagningsförmåga vilket man inte gör med promenader.

...att det går lika bra att käka lösgodis som att dricka sportdryck (sockerdryck kallar jag det för) inför ett träningspass om man vill få i sig snabb energi (snabba kolhydrater)? Dessutom är det mycket godare med godis än energidryck/sportdryck/sockerdricka så de gånger jag verkligen vill ladda inför gympass med snabb energi ja då väljer jag godis alla dagar i veckan framför alla dessa dyra drickor.

...att styrketräning har större påverkan på bentätheten än vad konditionskrävande aktiviteter har? Tyngdlyftare har generellt sätt högre bentäthet jämfört med löpare, cyklister, längdskidåkare eller simmare. Värt att tänka på när osteoporos (benskörhet) ska förebyggas hos äldre.

...att tacokryddmixen inte primärt ska anses vara en "krydda" utan det är rent druvsocker och stärkelse? Per 100gram torrvara får du i dig 50gram socker och det är lika mycket som du får i dig från 1st 50cl coca cola.

...att det är bättre att styrketräna en muskel två gånger i veckan än en gång om man vill öka dess tvärsnittsarea? Att däremot träna en muskel tre gånger i veckan ger inte någon mätbar skillnad jämfört med två gånger. Detta gäller inte för nybörjare då det för dem räcker med en gång i veckan för att utvecklas.

...att marklyft, knäböj och chins (med flera) är funktionella övningar? Ordet funktionell träning används lite felaktigt kan jag tycka. Det verkar som att man måste stå på en balansplatta/pilatesboll, blunda, vissla och gör bicepscurl med ena armen och axelpress med den andra för att en övning ska anses vara funktionell. De gamla klassiska övningarna som marklyft, chins och knäböj som för mig är enormt funktionella (ta upp något från golvet, dra sig upp eller resa sig från huksittande) glöms ofta bort när det pratas om funktionell träning. Frågan man ska ställa sig är väl egentligen hur ofta man i vardagen ställer sig på en pilatesboll och försöker gör knäböj med hantlar på raka armar. Nej funktionell träning behöver verkligen inte innefatta alla dessa nymodigheter utan att ett riktigt fint marklyft det är funktionellt om något.

...att 10 cl (knappt 1/3 vinglas) rött vin innehåller cirka 70 kcal och vad det blir på en hel flaska kan ni ju räkna på. Värt att tänka på för ALLA dem som undrar varför de inte går ned i vikt när de sköter kosten och träningen men unnar sig vin till maten flera gånger i veckan.

...att 1 kg kroppsfett innehåller 7500 kcal och det är när man förbrukat denna mängd energi som man gått ned 1 kg fett. Hur man gör detta spelar mindre roll. Man kan äta 1000 kcal mindre varje dag och har då efter cirka 7 dagar förlorat 7000 kcal och då förlorarat detta lagrade fett eller så kan man öka sin träning genom att löpträna och därmed förbränna de kcal man behöver eller så kan man göra både och - det väljer man själv. Jag personligen ökar ofta min förbränningsträning och minskar endast lite på kostintaget då jag älskar mat.

...att hälsenan (akillessena) är kroppens kraftigaste och starkaste sena? Det är tvärsnittsarean av senan som avgör dess dragbelastning och man brukar säga att en area om 1 kvadratcentimeter klarar av cirka 500 - 1000kg belastning. Hälsenan klarar en belastning cirka 10-15 ggr kroppsvikten så när den väl går av ja då har belastningen var absurt hög eller så har man tränat för ofta, för hårt och med för lite vila mellan passen så att senvävnaden inte hunnit återhämta sig mellan träningspassen.

...den enda gymkedjan som gör regelbundna dopingtester i Sverige är Friskis och Svettis? På övriga gymkedjor utförs inga tester av medlemmarna. Detta beror på att Friskis och Svettis står under riksidrottsförbundets tillsyn vilket inte sats, world class, fitness 24/7 med flera gör. Observera att bara för att vissa gym har haft razzior med diverse dopingtester på medlemmarna så är det inte gymmen själva som utfört dessa eller beställt/betalat utan det är polisinsatser beställda av rikspolisstyrelsen.

...det går alldeles utmärkt att styrketräna, promenera, cykla, springa på tom mage innan frukost? Många är livrädda för att träna om de inte fått i sig frukost men det behöver man inte vara. Kroppen har lagrade proteiner, fetter och kolhydratsreserver den kan använda sig av för att tillgodose energibehovet under träningspasset. Efter passet kan man sedan fylla på med frukost i form av protein, kolhydrat och fett eller kosttillskott i pulverform. Det jag brukar rekommendera mina klienter som vill träna på morgonen är att de dricker någon form av aminosyteprodukt som ger en akut stimulering av muskelproteinsyntesen och verkar muskelbesparande under passet men det är för dem som verkligen vill vara optimala. Till alla er andra som bara vill träna och må bra så räcker det gott och väl med kroppens egna sparade reserver.

...att kroppens muskler inte kan låna ut lagrad energi åt varandra? Detta är något jag skulle ändra på om jag fick chans att skapa/konstruera människan för det är enligt mig ett konstruktionsfel. Om den lagrade energin tar slut i lårmusklerna kan våran kropp inte be om energi från till exempel rygg eller armmusklerna vilket jag tycker är under all kritik. Fatta vad många kollapser inom idrotten som skulle kunna gå att förebygga om tömda energilager i lårmusklerna kunde fyllas på med energi från sprängfyllda axelmuskler.

...att det framförallt är nedsatt neuromuskulär funktion, svaga knämuskler och dålig explosiv styrka som gör att knäskador är så vanligt bland kvinnor? Tidigare trodde man att det berodde på någon anatomisk avikelse men så är alltså inte fallet. Värt att tänka på under försäsongsträning för alla idrottande tjejer som spelar fotboll, innebandy och andra knäskadedrabbade idrotter.

 

Martin Lövgren

Leg Naprapat

Lic Personlig tränare

Lic Kostrådgivare

Lic Styrketräningsinstruktör

Lic Massageterapeut


Bloglovin

Ni glömmer väl inte av att jag finns på Bloglovin?
 
 
Follow on Bloglovin

Träningskläder

Träningskläderna jag främst använder.
Själv tycker jag det är viktigt att tycka om kläderna man ska träna i både utseendemässigt och hur de sitter.

Nike Freerun 3.0, världens skönaste skor!
Träningslinne H&M
Sport Bh H&M
Långa löpartights Craft (Ej med på bild)
Iphonehållare till armen (Typ det bästa köp jag gjort, ni som inte har någon KÖP!)

 
 
 
 
 
 

Träningschema

Har suttit en stund nu och gjort nästa veckas schema för träningen. Att ha ett mål med träningen och veta vad man ska göra när man kommer till tex gymmet tycker jag är väldigt väldigt viktigt. Utan att ha en planering får iaf jag ingen motivation överhuvudtaget.
 
Denna veckan kommer bestå av mycket löpträning men även en hel del annat. Mitt mål just nu är att bygga upp konditionen till en riktigt bra. Jag har bestämt mig för ett program där jag kommer trappa upp distans och tid allt eftersom. Detta kommer jag hålla på med i några veckor nu så får vi se vad resultatet blir!
Kommer formodligen träna mycket på bandet men ska även försöka passa på att träna ute i det fina höstvädret  så mycket som möjligt innan det blir allt för kallt och även snö.
 
 

Sv:

        
 
      Ser sjukt mysigt ut! vilket spa är det? :) kram! 
 
  Sv:    - Visst gör det! Det är till Strömstad SPA vi ska :)

Ledig dag

Jag och filip vaknade i tid imorse men låg kvar ett bra tag innan vi gick upp för frukost. Sedan kollade vi på lite resor oså. Nu åkte han precis för att spela match. Jag ska snart åka till plus för att köra ett rejält träningspass. Efter det blir det stallet. Kommer mer inlägg sen, kram!


Nyvaken Filip ❤


Life is good

God morgon!
Sitter just nu och läser runners nya nummer och äter frukost. Borde äta en sjukt stor frukost med den energin ja behöver idag men här sitter jag och tvingar i mig lite lite. Jag är verkligen ingen frukostmänniska! Om 20 minuter ska jag åka till jobbet så är nog dax jag vaknar till. Ha en fin lördag!


En månad

 
 
 
Hej på er kära vänner!
 
Kom precis hem nu efter en fin kväll med några utan mina favorittjejer. Körde ett träningspass direkt efter jobbet, började med 25 min löpning på bandet. Kände mig riktigt seg i kroppen så körde inte så jättehårt efter det.
 
Nu ikväll har vi ätit supergod mat, kollat på tv och pratat.
Imorgon blir det jobbet 8.30 och stallet innan dess i vanlig ordning haha. Jobbar till klockan 18.30 så blir ett riktigt långt pass. Det kommer vara supermycket att göra eftersom det är trollsimmet men det är ju bara roligt!
 
Idag är det även en månad kvar tills jag och Filip åker på SPA! Jag längtar så otroligt mycket. Vi har inte hunnit setts så mycket nu det senaste då han alltid jobbar dagstid och jag jobbar långa pass tex som 13.30-22.30 då hinner vi ju inte riktigt eftersom han i princip sover när jag slutar då så det är tråkigt. Visst skulle det vara perfekt att bo tillsammans, men eftersom vi ska åka och resa i vinter/vår och sedan plugga så är det ingen ide att skaffa något just nu!

Så det ska bli skönt med en helg bara jag och han tillsammans. ♡
 
 
 
 

Just feel it

 
 Nu har jag äntligen kommit hem och krypit ner i sängen efter en hektisk dag. Innan jobbet var jag ju i stallet, sedan jobbet, möte och jobbet igen till kl 20. Efter det gick jag ner till gymmet en sväng tillsammans med Frida. Jag tränade löpning på bandet en halvtimme innan jag var tvungen att åka hem då jag skulle träffa mami för vi skulle till stallet igen och lägga om Jannes ben.
 
Nu har jag duschat och ätit, kan typ inte beskriva hur trött jag känner mig i både kroppen och hjärnan haha. Om några timmar blir det upp igen för att återigen stallet, jobba & träna haha! Det är rätt skönt imorn för jobbar ju bara 10-15.30 imorgon, så då har jag hela em/kvällen innan jag börjar jobba lördag morgon igen.
 
Ne nu ska jag ta och kolla ett avsnitt pretty little liars innan jag slocknar helt!
 
Sov gott vänner!
 
 

Love ❤

Världens finaste. Ibland undrar jag hur mycket man faktiskt kan älska en människa. Jag är så ofattbart kär!

Jag älskar dig dubbelt så mycket idag än vad jag gjorde igår, men bara hälften av det jag kommer göra imorgon. ❤


New day

God morgon!
 
Igår när jag kom hem runt kl 11 la jag mig i sängen och kollade på xfactor. Jag och hjärtat pratade lite sedan sov jag gott. Nu på morgonen har jag varit i stallet och fixat klart allt där. Nu är jag hemma igen för lite fix och om en timme bär det av till jobbet. Jobbar 12-20 idag, med ett möte 12.30-13.30.  Efter jobbet går jag ner till gymmet och kör, känns så skönt att jag kommit igång med träningen nu efter all sjukdom haha.
 

Good times

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arena älvhögsborg

 
 
 
Tycker att ni ska vara med i vår undersökning Club 2.0 som vi har på Plus!
Ni får svara på några frågor om er träning och får sedan fram ett resultat vad ni strävar efter med er träning. Tex, shape, fun och power. 
Som ni ser nedan lottar vi även ut 6(!!) månaders fri träning varje månad till de som varit med!
 
 
 
 

Friends

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fina vän


Small changes


 
 
 

Fullspäckad dag

Hej!
 
Gör mig iordning just nu för ska strax åka till jobbet. Gick upp tidigt imorse och åkte till stallet, åkte därefter direkt till jobbet och körde ett träningspass. Sedan hämtade jag min nya dator, handlade och åkte sedan hem och lagade mat. Lagade potatis & purjolökssoppa, både gott och enkelt! 
 
 
Har ju inga bilder alls i denna datorn nu haha. Men ska fixa det någon dag då jag får tid. Just nu ligger alla mina bilder i min bärbara hårddisk. 
 
Jobbar kort pass idag (5 timmar) känns otroligt skönt!
Puss

Ett halvår

Sex månader tillsammans med mitt älskade hjärta.


Workout

Godkväll! Kom hem för inte längesen alls. Skulle ju jobba 12-20 men blev 12-21 istället. Så gick ner till gymmet en stund efter det! När ja kom hem åt jag två ägg och nu har jag duschat och krypit ner i min goa säng och kollar på xfactor i ipaden. Imorgon kommer förmodligen min nya MacBook med!

Sov gott fina ni!


Jobb

Nu är det ny vecka. Ny vecka med massvis jobb!
Såg att min kära vän benny också gjort ett sånt här schema i sin blogg så härmar lite ;)
Idag 12-20
Tisdag: 16.30-21.30
Onsdag: 13.30-22.30
Torsdag: 12-20
Fredag: 10-15.30
Lördag: 8.30-18.30

Utöver detta har jag faktiskt inte så mycket planerat mer än att peta in träning på gymmet några gånger (det första blir idag) och promenera Janne.

Finaste Filip i fläta på bilden haha!


Myshelg

Jag har haft en så otroligt bra kväll. Igår på fm hämtade jag upp frida och vi åkte till plus för att träna. Vi började med 15 mins pw sedan ett rejält pass för överkroppen. Efter det sprang jag 5,2 km på bandet sedan var jag helt slut haha! Idag har jag sån jäkla träningsvärk!
Sen var det raka vägen hem och till stallet. Efter stallet åkte jag till Filip och vi åkte till en jättemysigt och åt för att göra något speciellt när det är 6 månader. Vi båda åt sirlionstek med potatisgratäng, rödvinssky bearneaisesås, grönsaker och mozzarella sticks. Så otroligt gott! Sedan åkte vi hem till honom och myste. Jag fick 6 st jättefina stora röda rosor och en annan superfin sak!
Av mig fick han en spahelg på Strömstad spa i slutet på oktober, längtar!
Idag har vi varit en sväng på överby, varit i stallet och myst massa.
Nu är det dax att besöka drömmarnas värld! Hoppas ni drömmer sött. Puss


Grabbarna grus partybåt Ayia napa-12

Här kommer lite bilder från partybåten, kan ha varit det bästa på hela veckan!


Fredagsmys

Dagen på jobbet gick fint! Nu har vi fredagsmys och har precis ätit. På TVn är det fångarna på fortet, några från tidigare säsonger från bonde söker fru är med så det blir kul! Jag och Filip som älskar bonde söker fru haha!
Hoppas ni har en fin fredagskväll!


Jobb

Nu är det dax för jobbet. Blev en skön löptur istället för pw. Idag var en sån dag då det känns som man kan springa hur långt som helst.


Powerwalk och matlagning

Nu har jag varit duktig och lagat mat. Lax potatismos och sallad blev det, så nu har jag lunchlåda till jobbet med. 14-22.30 är det som gäller idag. Jag har redan varit i stallet var även ute och gick med Janne. Nu grejar jag lite i mitt rum och lyssnar på musik, strax dax för pw.


Birthday

Kom precis hem från farmors kalas nu. Vi hade det jättetrevligt. Åt även smörgåstårta och buddapesttårta! Såå gott.
Farmor fick en jättefin form med godis i plus att jag och Sofia ska ta med henne på en spa weekend om några veckor. Längtar!
Har precis sagt Godnatt till hjärtat med så nu kommer jag sova gott. Natti


Workout

Nu har jag precis avslutat mitt träningspass. Tränade ben och intervaller. Det känns att jag inte är riktigt frisk då jag är helt skakis nu efter haha. Nu ska jag strax möta upp Filip så får vi se vad vi hittar på!


Träning

Dax för jobb igen! Efter jobbet tänker jag träna oavsett hur jag mår! Även om jag måste ta det lite lugnt så tänker jag gå ner till gymmet och få gjort lite iaf. Kram


Its you

Fick precis ett så fint godnatt av älskling och denna bilden.
Ååh älskade älskade pojkvän. Han gör mig helt tokig!


Sweet dreams

Nu ligger jag äntligen i min säng och får sova hela 6 timmar innan jag ska upp igen. Jobbar till kl 2 efter det ska jag träna och sedan åker vi till farmor för att fira hennes 70-års dag.

Jobbet idag gick hyfsat. Är förskyld och febrig så var trött och ont i hela kroppen. Hjärtat var även och hälsade på en stund och pussade lite på mig. Gose ❤

Sov gott vänner!


Sv: Johnny bulls

Fick en fråga angående vart jag köpte mina nya skor. Och jag köpte dem på Johanssons skor i Göteborg.

På tal om dem ska jag strax in till stan för att leta sulor till dem då de är lite förstora.


Worki

Sitter på jobbet nu. Har bara 3,5 timmar kvar innan jag får åka hemåt. Jobbar med madde och nya Cornelia så det är jättekul!
När jag kommer hem ska jag krypa ner i sängen och kolla på avsnittet av xfactor som jag missar idag. Imorgon jobbar jag 17.30-22.30 så har en "ledig" dag framför mig. Om dem inte ringer in mig från dagiset dvs som de gjort alla mina andra lediga dagar haha!!
Blir planerna som tänkt blir det en sväng till överby, träning och stallet.

Ha en fin kväll!

Bild på mig och världens finaste pojkvän


Johnny bulls

Var ju som sagt i Göteborg igår, hade en supermysig dag. Vi shoppade och hade sedan bokat bord på fiskekrogen, skaldjursbuffen! Mums.
Jag hittade en del saker som fick följa med mig hem bland annat ett par Johnny bulls boots. Hade väldigt tur då det var sista paret i 37 dem hade hihi. Glad victoria. Måste bara gå in dem för just nu är dem stenhårda haha!
Även en sjal, pälsväst och en plånbok följde med hem. Idag var jag och Filip även på torp och fick med mig två tröjor hem.
Nu väntar vi på xfactor och sedan blir det sängen och en ny arbetsvecka väntar. Jobbar mån-fredag. Härligt!

Vill även tacka mina nära och kära för alla fina gratulationer! Älskar er!


Last night

Igår var ett gäng tjejer här och vi hade lite födelsedagsmys. Vi åt glass och massa frukt och pratade o skrattade massa. Fick även superfina presenter! De sista åkte hem runt halv 12. Gick och la mig ganska direkt då jag var sååå trött.
Tusen tack mina underbara tjejer!


Workout


Tips!

Känns som att jag bara skriver om jobb jobb jobb. Vad vill ni se/läsa om??


Work

Nyss hemkommen från jobbet så nu är det dax att sova strax. Börjar tidigt imorn. Jobbet idag gick superbra. Timmarna bara flög iväg.

Imorgon efter jobbet kommer ett gäng tjejer hem till mig för födelsedagsmys!
Natti!


Jobb och träning

Godmorgon! Var i stallet halv sju imorse och gav Janne medicin tog temp osv. Tempen var helt normal vilket känns otroligt skönt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu innan jobbet kl 1. Funderar på om jag åker tidigare och tränar innan. Skulle även behöva göra ett ärende i stan.
Igår efter jobbet tränade jag och frida och det gick jättebra. Vi körde mest armar och idag känns det!
Skulle ju egentligen till Stockholm fre-söndag men eftersom Janne skadade sig blir det tyvärr inget med det så vi åker till Göteborg istället.
Nu är det bara två dagar kvar tills jag fyller iaf!! Wohooo


En dag i taget

Hej!

Igår släppte vi ju ut Janne i sitt nya stall i hagen för första gången. Han var som ett popcorn och runt 3 på eftermiddagen ringde de från stallet och sa att vi måste komma snabbt. Med hjärtat i halsgropen åkte vi dit och japp han hade fastnat i staketet med benet och skurit upp ett väldigt djupt sår. Det vi var oroliga för var att någon led eller sena tagit skada (väldigt vanligt när dem fastnar i staketet). Han kom iaf in från hagen och sedan fick vi vänta på veterinären i över tre timmar. Veterinären sydde och han går med bandage nu och fått mediciner . Så nu är det bara och vänta och se. Så snälla ni, håll alla tummar ni har för att detta ska gå bra!


Smycken

Hej! Mycket har hänt sedan sist. Vi har bland annat bytt stall för Janne och är nu inhyrda på ett superfint stall istället för att ha honom kvar hemma.

Igår kväll lagade jag och Filip supergod mat, åt massa gott efter och kollade lite på dear John. Idag har jag storstädat, rensat garderob och rensat bort massa smycken jag aldrig kommer använda endå.
Tänkte visa er några av alla de smycken jag köpte i London. Kul med lite nytt!

 


Jobb jobb jobb

Hej! Bloggar dåligt men jag jobbar så sjukt mycket. Igår 9.30-19.00 och idag blev jag inringd på dagiset 7.50-14.00 sedan började jag här på plus 14.30-22.30. Jag och Filip har en otroligt rolig plan så nu jäklar ska det tjänas pengar! Åker hem till Filip efter jobbet idag och börjar 6 imorgon bitti igen i 10 timmar. Det var typ det jag hade att säga just nu hehe för min lunch är precis slut. Puss


Veterinär och träning

Godkväll! Vaknade hos älskling och åkte hem när han åkte till jobbet. Sedan åkte vi till veterinären med Janne, tänkte att jag tar allt det i ett annat inlägg senare. Ikväll var jag och frida och tränade och det gick superbra. Sån skön känsla i kroppen nu. Sitter med familjen och kollar på svenska Hollywoodfruar. Ska snart fixa matlåda och hoppa ner i sängen för imorgon är det dax för ytterligare 9 Tim med jobb. Puss!!


Jobb hela dagen

Hej!
Sitter på jobbet nu och har min efterlängtade rast. Imorse halv 8 åkte jag till tandläkaren och det gick fint. Kl 9 började jag jobba på fridaskolans förskola och slutade runt halv två. Så otroligt mysigt med alla barn. Så för er som undrar jobbar jag där med nu. Jag började här på äborg kl 2 och jobbar till 22.30. Alltså 13.5 timmars jobb idag, underbart! Tiden bara springer iväg på rasten och nu är min halvtimme slut.
Så dax för jobb igen, puss!


Kräftskiva

Hej! Gårdagen var bra! Ca 25 goa vänner kom så det var kul. Vi åt massa kräftor, dansade och hade roligt. Dock hände det en liten olycka då ett fönster gick i 1000 bitar haha!

Idag har jag och Filip städat upp och strax ska jag med pappa till jobbet och hjälpa till


Hejhej! Igår efter jobbet kom Filip och hämtade mig. Vi åkte hem och han hade lagat min favoritmat och tänt massa ljus och grejer. Åh han är så underbar!
Imorse körde han mig hit igen kvart över åtta, har jobbat 6 Tim så bara 3 kvar! Då blir det raka vägen hem för att fixa lite inför kräftskivan ikväll. Jag är riktigt taggad och det verkar dem andra med! Min lunch är strax slut men jag lovar er bilder från ikväll. Puss!


RSS 2.0